Administratia Serviciilor Sociale Comunitare Ploiesti a fost infiintata in anul 2002, prin H.C.L. nr. 307/19.12.2002 ca institutie publica de interes local, cu personalitate juridica, in subordinea Consiliului Local al Municipiului Ploiesti, prin reorganizarea serviciului public – Cantina de Ajutor Social si a Directiei Protectie Sociala.

Activitatea institutiei consta in principal in asigurarea la nivelul municipiului Ploiesti a tuturor serviciilor de asistenta si protective sociala. Prin masurile si actiunile specifice, asistenta sociala are drept scop dezvoltarea capacitatilor individuale, de grup sau colective pentru asigurarea nevoilor sociale, cresterea calitatii vietii si promovarea principiilor de coeziune si incluziune sociala.

Serviciile sociale au caracter proactiv si presupun o abordare integrata a nevoilor persoanei, in relatie cu situatia socio economica, starea de sanatate, nivelul de educatie si mediul social de viata al acesteia.

Principalele domenii de activitate ale institutiei, sunt:

  • Protectia Sociala
  • Protectia Copilului si Familiei
  • Protectia Persoanelor Varstnice
  • Protectia Persoanelor cu Handicap
  • Protectia Persoanelor fara adapopst
  • Protectia Persoanelor si familiilor cu venituri mici.

Municipalitatea ploiesteana acorda o atentie deosebita nevoilor comunitatii, in special a persoanelor vulnerabile, iar prin Administratia Serviciilor Sociale Comunitare Ploiesti, colaboreaza cu institutii si ONG-uri in baza unor parteneriate, in scopul dezvoltarii si diversificarii gamei de servicii sociale asigurate cetatenilor.